52 saker du inte visste om Sydafrika - No # 22



"Sedan starten för 15 år sedan har Rovos Rail blivit internationellt känt för reseupplevelser i världsklass. Stig ombord i de fina vagnarna med träpanel - klassiska vagnar som är renoverade och restaurerade till nyskick – och njut av det fina femstjärniga kökets lyx medan några av de mest varierade landskap man kan föreställa sig glider förbi fönstren. Fånga romantiken och atmosfären från en svunnen tid där privilegierade resenärer upplevde Afrikas magi och mystik på ett avspänt och elegant sätt.

Tågen – som drivs med ånglok, diesellok eller elektriska lok på olika delar av resan – tar maximalt 72 passagerare i 36 utsökt möblerade sviter. Rovos som är ett privat järnvägsföretag har sitt huvudkvarter i den historiska och nyligen ombyggda Capital Park Station som man är stolta över. Stationen är även stall för loken.


I en rad olika resor från 24 timmar till två veckor åker tåget mellan några av Afrikas finaste destinationer från Cape Town på Afrikas sydspets till Dar-Es-Salaam i Tanzania, genom praktfulla landskap som varierar från viltreservaten i Mpumalanga till Victoriafallen, från Namibias ökenlandskap och Karooregionens karga skönhet till Kwazulu-Natals mustiga sockerrörsfält och den praktfulla Garden Route längs Kapprovinsens södra kust."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0